Om oss

Maria

Provningsledare

Maria började som ung i restaurangbranschen och där väcktes intresset för mat och dryck och då särskilt för vin och i familjen finns både en vinimportfirma och en vingård sedan 20 år tillbaka.

Hon har drivit restaurang, konferens gård och vinbar.

Maria är passionerat intresserad vin och hennes specialområden är Frankrike och Tyskland samt Mat och vin i kombination.

Maria studerade 2016 till sommelier hos Vinkällan Dryckesutbildningar i Göteborg och där hon idag arbetar som platschef.

Hon har även examen Steg 3  Wine & Spirit Education Trust, London, UK, samt examen i French Wine Scholar vid Wine Scholar Guild, Washington, US

Tel: 0708-621712

Mail: info@wineshelter.se

Robert

Kontakt Vinkällare

Med stor passion för svalodlade norditalienska viner och grappa grundade Robert 2010 en handelsverksamhet med fokus på viner och grappa från nordöstra delarna av Italien, Regionen Friuli. Den grundläggande filosofin för Robert är “Si Sposa Bene”, det gifter sig väl Dryck och mat, i den angivna ordningen, först välja vinet och sedan anpassa maten. Allt resulterade 2014 i skapandet av en bok tillsammans med ”Copenhagen Hospitality Collage”. Med Friulanska drycker som bas utvecklades maträtter som matchade dryckerna. Som en sann “Grappaista” söker Robert alltid efter och främjar den sensoriska aspekten av det italienska destillatet.

Sedan 2017 är Robert ambassadör i Sverige för sammanslutningen av vinmakare, ” I Vini del Piemonte ” med närmare 200 vingårdar. Han anlitas regelbundet för att marknadsföra regionens viner och ursprung. Han har även utbildat exportansvariga för italienska vingårdar angående vinmarknaden i Skandinavien.

Kontakta Robert för en visning så kommer han även att berätta om möjligheterna med att bli medlem i vår Community.

Tel: 0733-443069

Mail: robert@1868group.se